miercuri, 3 iulie 2013

Pere cu sos zabaion

Pregătire: 15 minute 
Preparare: 20 minute 
Dificultate: mică 
Calorii: 530

Ingrediente pentru 4 persoane
Pentru cupe:

1 pară mare 
120 g zahăr 
4 gălbenuşuri 
4 pişcoturi
2 linguri vin Marsala sec 
25 ml apă

Pentru decor:

150 ml smântână dulce 
80 g ciocolată menaj

Taie para în patru (foto 1), curăţ-o de coajă şi de seminţe şi fierbe-o cu 25 ml de apă într-un vas acoperit (sau în cuptorul cu microunde) până se înmoaie puţin. Păstrează lichidul în care a fiert.

1. Bate cu mixerul gălbenuşurile cu zahărul până se albesc, apoi încorporează 2 linguri de Marsala. Transferă compoziţia într-o crăticioară si pune-o la bain-marie.

2. Fierbe sosul zabaion amestecând continuu cu o lingură de lemn până când începe să se îngroaşe şi devine spumos. Trebuie să ai grijă să nu clocotească. Ia crăticioara de pe foc, pune-o într-un vas cu apă rece şi răceşte sosul, amestecând din când în când.

3. Bate smântână dulce, apoi pune pe fundul a patru cupe câte un pişcot rupt în două. Stropeşte pişcoturile cu jumătate din lichidul în care a fiert para, pune în fiecare cupă câte un sfert de pară şi câte uri sfert din cantitatea de sos zabaion. Decorează cu ciocolată rasă şi cu frişcă (obţinută din smântână bătută).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu