Pregătire: 15 minute
Preparare: 20 minute
Dificultate: mică
Calorii: 530
Ingrediente pentru 4 persoane
Pentru cupe:
1 pară mare
120 g zahăr
4 gălbenuşuri
4 pişcoturi
2 linguri vin Marsala sec
25 ml apă
Pentru decor:
150 ml smântână dulce
80 g ciocolată menaj
Taie para în patru (foto 1), curăţ-o de coajă şi de seminţe şi fierbe-o cu 25 ml de apă într-un vas acoperit (sau în cuptorul cu microunde) până se înmoaie puţin. Păstrează lichidul în care a fiert.
1. Bate cu mixerul gălbenuşurile cu zahărul până se albesc, apoi încorporează 2 linguri de Marsala. Transferă compoziţia într-o crăticioară si pune-o la bain-marie.
2. Fierbe sosul zabaion amestecând continuu cu o lingură de lemn până când începe să se îngroaşe şi devine spumos. Trebuie să ai grijă să nu clocotească. Ia crăticioara de pe foc, pune-o într-un vas cu apă rece şi răceşte sosul, amestecând din când în când.
3. Bate smântână dulce, apoi pune pe fundul a patru cupe câte un pişcot rupt în două. Stropeşte pişcoturile cu jumătate din lichidul în care a fiert para, pune în fiecare cupă câte un sfert de pară şi câte uri sfert din cantitatea de sos zabaion. Decorează cu ciocolată rasă şi cu frişcă (obţinută din smântână bătută).
Bookmarks
Arhiva
-
▼
2013
(64)
-
▼
iulie
(64)
- Minitarte de ciocolată cu sos de citrice
- Sufleu de ciocolată cu rom
- Trufe rafinate în sos de portocale
- Minisufleuri cu ciocolată
- Trufe de ciocolată şi fructe uscate
- Tortuleţe Paradis cu glazură de ciocolată
- Capricii de ciocolata alba cu fistic si nuci
- Pungute cu vanilie si ciocolata
- Tarte cu ciocolata si migdale
- Tort de ciocolata
- Profiterol cu ciocolata si crema de zmeura
- Briose de ciocolata si dovleac
- Panna cotta cu ciocolata si cafea
- Tort cu capsune si crema
- Tort cu piersici şi ciocolată
- Profiterol
- Tort festiv cu visine
- Prajitura de ciocolata
- Tort cu martipan si ciocolata
- Desert din panettone cu bulgăraşi de nuga, nucă de...
- Clătite de cafea cu alune şi ciocolată
- Budincă de ciocolată cu pere
- Spumă de ricotta cu cacao
- Napolitane de scorţişoară cu spumă de ciocolată ş...
- Budincă de ciocolată albă cu sos de cafea
- Semifreddo cu ciocolată şi nuga
- Budincă de ciocolată cu sos de rom
- Tort cu ciocolata, vanilie si portocale
- Tort cu ciocolata si capsuni
- Tort cu portocale si piscoturi
- Semifreddo de orez cu sos de ciocolată
- Cupe cu spumă de castane, îngheţată de caramel şi ...
- Timbale de orez cu procomigdale
- Pere cu sos zabaion
- Spumă de ciocolată cu căpşuni
- Sufleu în casetă de ciocolată şi pere
- Cupe de Chantilly şi fursecuri cu ciocolată
- Prăjitură glazurată din panettone
- Crema de orez integral cu mere si ciocolata
- Tort cu ciocolată, vin roşu şi scorţişoară
- Millefeuille de panettone cu sos de ciocolată şi C...
- Tort glazurat cu ciocolată
- Ciocolata in bucatatrie
- Tipuri de ciocolata; Ciocolata in alimentatie
- Tort cu alune si cappuccino
- Tarta cu migdale şi ciocolată
- Chec de ciocolată cu ricotta
- Tarta de cacao cu aromă de migdale
- Delicii cu pere şi ciocolată
- Tarta cu pricomigdale şi dovleac
- „Salam" glazurat din cozonac şi seminţe de pin
- Tortuleţ de ciocolată şi banane, cu aromă de scor...
- Prăjitură de ciocolată cu migdale
- Tort negru cu cacao şi cafea
- Tort imperial cu ciocolată
- Tort de ciocolată cu portocale
- Tortul mileniului
- Tartă cu alune
- Prăjitură de ciocolată cu ricotta şi stafide
- Tortuleţe cu cremă de mascarpone
- Tort de ciocolată cu cremă de smântână
- Prăjitură cu lapte, migdale şi ciocolată
- Tort Sacher clasic
- NAŞTEREA CIOCOLATEI, ÎNTRE ISTORIE ŞI LEGENDĂ
-
▼
iulie
(64)
Profilul meu
Featured Posts
miercuri, 3 iulie 2013
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu