miercuri, 3 iulie 2013

Timbale de orez cu procomigdale

 Pregătire: 10 minute 
Preparare: 25 minute 
Dificultate: mică 
Calorii: 801

Ingrediente pentru 4 persoane
Pentru timbale:

200 g orez 
800 ml lapte 
120 g zahăr 
80 g pricomigdale 
1/2 păstaie de vanilie

Pentru sos:

100 g ciocolată menaj 
100 ml smântână dulce

Pentru decor: 

coacăze
fulgi de ciocolată

        Pune la fiert laptele împreună cu păstaia de vanilie despicată pe lungime. Adaugă zahărul, lasă-1 să se topească, scoate vanilia şi pune orezul spălat bine. Lasă-l să fiarbă până când absoarbe tot laptele.

     1. Când orezul este fiert, încorporează pricomigdalele sfărâmate (foto 1), amestecând cu grijă. Topeşte într-o crăticioară pusă la bain-marie jumătate din cantitatea de ciocolată împreună cu smântână, obţinând astfel un sos. Topeşte la bain-marie ciocolata rămasă.

     2. Imbracă interiorul formelor pentru timbale cu folie alimentară (foto 2), apoi toarnă ciocolata simplă şi pune-le în frigider 15 minute ea să se întărească puţin ciocolata» Scoate-le, umple-le cu orez (foto 3), presează cu degetele sau cu lingura ca să nu rămână goluri de aer, apoi pune-ledin nou în frigider pentru câteva ore.

     3. Scoate timbalele din forme şi aşază-le pe farfurii, îndepărtează folia alimentară şi serveşte-le cu sos de ciocolată.

          Ştiai că...

     Vanilia, originară din America Centrală, era des utilizatal de către amerindieni cu mult timp înainte de cucerirea teritoriilor lor de către europeni?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu