Preparare: 25 minute
Dificultate: mică
Calorii: 801
Ingrediente pentru 4 persoane
Pentru timbale:
200 g orez
800 ml lapte
120 g zahăr
80 g pricomigdale
1/2 păstaie de vanilie
Pentru sos:
100 g ciocolată menaj
100 ml smântână dulce
Pentru decor:
coacăze
fulgi de ciocolată
Pune la fiert laptele împreună cu păstaia de vanilie despicată pe lungime. Adaugă zahărul, lasă-1 să se topească, scoate vanilia şi pune orezul spălat bine. Lasă-l să fiarbă până când absoarbe tot laptele.
1. Când orezul este fiert, încorporează pricomigdalele sfărâmate (foto 1), amestecând cu grijă. Topeşte într-o crăticioară pusă la bain-marie jumătate din cantitatea de ciocolată împreună cu smântână, obţinând astfel un sos. Topeşte la bain-marie ciocolata rămasă.
2. Imbracă interiorul formelor pentru timbale cu folie alimentară (foto 2), apoi toarnă ciocolata simplă şi pune-le în frigider 15 minute ea să se întărească puţin ciocolata» Scoate-le, umple-le cu orez (foto 3), presează cu degetele sau cu lingura ca să nu rămână goluri de aer, apoi pune-ledin nou în frigider pentru câteva ore.
3. Scoate timbalele din forme şi aşază-le pe farfurii, îndepărtează folia alimentară şi serveşte-le cu sos de ciocolată.
Ştiai că...
Vanilia, originară din America Centrală, era des utilizatal de către amerindieni cu mult timp înainte de cucerirea teritoriilor lor de către europeni?
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu