Pregătire: 30 minute
Preparare: 35 minute
Dificultate: mică
Calorii: 175
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Pentru tarta:
100 g zahăr
75 g cacao neagră
50 g făină albă „000“
4 ouă
15 g amidon
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 linguriţă esenţă de migdale
sare
Pentru chec:
cacao cernută
1. Pune peste albuşuri un praf de sare şi bate-le spumă tare (foto 3), apoi incorpo-rează-le în compoziţia obţinută, cu mişcări uşoare, de jos în sus (foto 4) .
3. Serveşte-o călduţă, alături de crema de vanilie sau frişcă, după gust.
Ştiai că...
Esenţă de vanilie din comerţ, folosită la produsele de cofetărie, de parfumerie sau la cele de igienă, este de origine sintetică? Adăugarea ei în anumite preparate are rolul de a acoperi anumite mirosuri, cum ar fi cel de drojdie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu