marți, 2 iulie 2013

Tarta de cacao cu aromă de migdale



Pregătire: 30 minute 
Preparare: 35 minute 
Dificultate: mică 
Calorii: 175 


Ingrediente pentru 6-8 persoane 

Pentru tarta: 

100 g zahăr 
75 g cacao neagră 
50 g făină albă „000“ 
4 ouă 
15 g amidon 
1 linguriţă esenţă de vanilie 
1 linguriţă esenţă de migdale 
sare 

Pentru chec:


cacao cernută 



     Freacă într-un castron gălbenuşurile cu zahărul până la obţinerea unei creme catifelate de culoare galbenă. Cerne deasupra făină (foto 1), cacauă (foto 2), amidonul şi toarnă esenţele de vanilie şi. migdalei Amestecă totul până se omogenizează. 


     1. Pune peste albuşuri un praf de sare şi bate-le spumă tare (foto 3), apoi incorpo-rează-le în compoziţia obţinută, cu mişcări uşoare, de jos în sus (foto 4) . 


     2. Toarnă compoziţia într-o formă rotundă îmbrăcată cu hârtie de copt şi coace-o 35 de minute la 190° C. Scoate tarta din formă şi presar-o cu cacao cernută. 

         3. Serveşte-o călduţă, alături de crema de vanilie sau frişcă, după gust. 

           Ştiai că... 

       Esenţă de vanilie din comerţ, folosită la produsele de cofetărie, de parfumerie sau la cele de igienă, este de origine sintetică? Adăugarea ei în anumite preparate are rolul de a acoperi anumite mirosuri, cum ar fi cel de drojdie. 

    

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu