miercuri, 3 iulie 2013

Tort cu portocale si piscoturi


 

   Ingrediente pentru 6-8 persoane:

8 oua
400 g frisca
2 pliculete zahar vanilat (sau 1 pastaie de vanilie)
1 kg de portocale
1/2 l lapte
300 g zahar
300 g piscoturi
5 lingurite gelatina (aproximativ 1 plic si jumatate)



          Se pune laptele pe foc impreuna cu zaharul si vanilia pana da in fiert (daca folositi pastaie de vanilie acum e momentul sa strecurati laptele). Ouale se bat putin intr-o cratita adanca, iar peste ele se adauga laptele fierbinte, cate putin si amestecand incontinuu.
      1. Se pune compozitia pe foc mic si se tine pana se face ca o smantana. Atentie mare! Sa nu dea in fiert ca se taie.
      2. Gelatina dizolvata in apa  se adauga peste compozitie si se amesteca bine cu un tel.
Se da la rece. Odata racita bine se amesteca cu frisca batuta (foto 1)
      3. Acum trecem la asamblat. Pe fundul cratitei se pune folie/celofan. Portocalele taiate felii se aseaza pe peretii vasului,(foto 2).
          Se toarna compozitie peste portocale, apoi se pune un rand de piscoturi (foto 3), iar compozitie si in final piscoturi (eu am terminat cu un strat subtire de crema).
          Se da la frigider peste noapte (e bine sa-l faceti cu o zi inainte).
      4. A doua zi se scoate usor cu ajutorul foliei si se pune pe un platou unde il decorati cu frisca din plin. Teoretic se rastoarna in asa fel incat portocalele sa fie deasupra, dar mama mea nu a procedat niciodata asa pentru ca se taie greu felii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu