Bookmarks
Arhiva
-
▼
2013
(64)
-
▼
iulie
(64)
- Minitarte de ciocolată cu sos de citrice
- Sufleu de ciocolată cu rom
- Trufe rafinate în sos de portocale
- Minisufleuri cu ciocolată
- Trufe de ciocolată şi fructe uscate
- Tortuleţe Paradis cu glazură de ciocolată
- Capricii de ciocolata alba cu fistic si nuci
- Pungute cu vanilie si ciocolata
- Tarte cu ciocolata si migdale
- Tort de ciocolata
- Profiterol cu ciocolata si crema de zmeura
- Briose de ciocolata si dovleac
- Panna cotta cu ciocolata si cafea
- Tort cu capsune si crema
- Tort cu piersici şi ciocolată
- Profiterol
- Tort festiv cu visine
- Prajitura de ciocolata
- Tort cu martipan si ciocolata
- Desert din panettone cu bulgăraşi de nuga, nucă de...
- Clătite de cafea cu alune şi ciocolată
- Budincă de ciocolată cu pere
- Spumă de ricotta cu cacao
- Napolitane de scorţişoară cu spumă de ciocolată ş...
- Budincă de ciocolată albă cu sos de cafea
- Semifreddo cu ciocolată şi nuga
- Budincă de ciocolată cu sos de rom
- Tort cu ciocolata, vanilie si portocale
- Tort cu ciocolata si capsuni
- Tort cu portocale si piscoturi
- Semifreddo de orez cu sos de ciocolată
- Cupe cu spumă de castane, îngheţată de caramel şi ...
- Timbale de orez cu procomigdale
- Pere cu sos zabaion
- Spumă de ciocolată cu căpşuni
- Sufleu în casetă de ciocolată şi pere
- Cupe de Chantilly şi fursecuri cu ciocolată
- Prăjitură glazurată din panettone
- Crema de orez integral cu mere si ciocolata
- Tort cu ciocolată, vin roşu şi scorţişoară
- Millefeuille de panettone cu sos de ciocolată şi C...
- Tort glazurat cu ciocolată
- Ciocolata in bucatatrie
- Tipuri de ciocolata; Ciocolata in alimentatie
- Tort cu alune si cappuccino
- Tarta cu migdale şi ciocolată
- Chec de ciocolată cu ricotta
- Tarta de cacao cu aromă de migdale
- Delicii cu pere şi ciocolată
- Tarta cu pricomigdale şi dovleac
- „Salam" glazurat din cozonac şi seminţe de pin
- Tortuleţ de ciocolată şi banane, cu aromă de scor...
- Prăjitură de ciocolată cu migdale
- Tort negru cu cacao şi cafea
- Tort imperial cu ciocolată
- Tort de ciocolată cu portocale
- Tortul mileniului
- Tartă cu alune
- Prăjitură de ciocolată cu ricotta şi stafide
- Tortuleţe cu cremă de mascarpone
- Tort de ciocolată cu cremă de smântână
- Prăjitură cu lapte, migdale şi ciocolată
- Tort Sacher clasic
- NAŞTEREA CIOCOLATEI, ÎNTRE ISTORIE ŞI LEGENDĂ
-
▼
iulie
(64)
Profilul meu
Featured Posts
marți, 2 iulie 2013
„Salam" glazurat din cozonac şi seminţe de pin
Published :
14:15
Author :
Chef Freya
Ingrediente pentru 6 persoane
Pentru „salamul" glazurat:
500 g cozonac (panettone)
200 g ciocolată albă
250 g glazură de ciocolată
150 ml smântână dulce
60 g seminţe de pin
Pentru decor:
frişcă
Rupe cozonacul bucăţi, pune-l într-un castron, toarnă peste el smântână bătută (foto 1) şi lasă-l să se îmbibe.
1. Topeşte ciocolată albă la bain-marie, pune-o peste cozonacul înmuiat şi amestecă (foto 2).
2. îmbracă o formă de chec cu folie alimentară (foto 3) şi toarnă compoziţia (foto 4). Apasă că să nu rămână goluri de aer, apoi acoperă şi închide bine cu folia alimentară ce depăşeşte marginile. Pune formă în frigider să se odihnească 15 minute.
3. încălzeşte glazură într-un vas aşezat în apă caldă, scoate „salamul" din formă, îndepărtează folia şi glazurează-l. Presară pe, toată suprafaţă seminţe de pin prăjite şi presează-le pentru ase lipi bine.
4. Serveşte „salamul" tăiat felii şi decorat cu frişcă.
Ştiai că ...
Seminţele de pin, rodul comestibil al unor specii de pin, bogate în proteine şi fibre alimentare, se consumă în Europa încă din perioada paleolitică? Esenţiale în sosul pesto genovez, sunt folosite în bucătărie la realizarea unor preparate variate, atât sărate, cât şi dulci.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu